Friday 1 April 2011

Grillitud pikk küüslaugusai / Grilled garlic baguette



Hästi lihtne ja maitsev küüslaugusai, mis sobib grillroogade kõrvale, kuid maitseb ülihästi ka niisama. Soojalt on ikka parim, siis tulevad ürtide maitsed kõige paremini esile. 

Mina olen retsepti veidi muutnud, kuid algretsept on pärit raamatust "100 grillrooga", kust leiab igasuguseid huvitavad lihamarinaade ja muid grillroogi, kaasa arvatud grill-magustoite. Ühesõnaga ühe suveköögi asendamatu osa. Ja kuna siinkandis on juba mõnusalt soe, siis avasime ka grillihooaja.




Vaja läheb:

1 pikk sai (kasutasin kolme väiksemat)
25 g võid (toatemperatuuril)
25 g ürdi-toorjuustu
3-5 küüslauguküünt
peotäid värsket basiilikut või 1.5 spl kuivatatut
(0.5 tl soola)

 
Lõika saia sisse 2 cm vahedega sälgid. Lõika nii sügavalt, kui saad ilma, et sai katki läheks. Aseta fooliumile. Sega omavahel pehme või, toorjuust, purustatud küüslauguküüned ja hakitud basiilikulehed. Määri segu sälkude vahele. Kata fooiumiga kinni ja grilli umbes 15 minutit või seni, kuni sai muutub pealt kuldseks ja krõbedaks. Ahjus võib seda teha 220 kraadi juures, mis võtab aega umbes 20-30 minutit. Selleks, et sai pealt krõbedaks läheks, võib fooliumit veidi paotada.

----------------------------------------------------------

This bread is a delicious must have an any of our grillfests and already quite a few people are hooked. A  crunchy, salty, garlickly spicy and buttery bread is certainly not the healthiest but the taste makes up for that. It's great with grilled foods and meat but perfectly gratifying on its own too. I advise you eat it while it is warm because that's when it's at it's best as the herbs taste the strongest. 

You'll need:
a baguette
25 g of butter (room temp)
25 g of cream cheese with herbs
3-5 gloves of garlic 
a handful of fresh basil or 1.5 tbsp of dried
(o.5 tsp salt)


Cut deep slits into the baguette, each 2 cm apart, but don't cut through the bread. Place it on foil. Mix the butter, cream cheese, mashed garlic and chopped basil. Spread into the slits. Wrap in the foil and grill for about 15 minutes or until the bread is golden and crispy. This can also be done in the oven at 220 degrees for about 20-30 minutes. Unwrapping the foil slightly will make the bread crispy faster.

No comments:

Post a Comment