Sunday 29 May 2011

Elini makarooniroog / Elin's Pasta Dish



Üks põhjus, miks ma selle blogi tegin, oli et panna, sõprade tungival palumisel, internetti üles just see retsept. Elini makarooniroog on nii minu kui mu venna üks lemmikutest ja lastele ning muidu pirtsakatele läheb väga hästi peale.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

One of the reasons why I started this blog was to post the recipe for this dish on the internet as some friends had been asking for it. Elin's pasta dish is one of mine and my brother's favourites. Kids and otherwise picky people are bound to like it.


Tomati kastmena kasutan mina Barilla Pesto alla Calabrese con peperoni kastet kuna see on mõnusalt 
kreemjas. 
Suure ahjuvormi jaoks läheb vaja:
500 g pastat
150-200 g tükeldatud peekonit
3 sibulat
2 küüslauguküünt
200 g minispargleid
200 g suhkruherneid
250 g minitomateid
väike purk tükeldatud konservananasse
190 g tomati kastet

400 g kodujuustu
75 g riivitud juustu
200 ml koort (à la 12%)
riivitud muskaatpähklit
pipart ja soola
üks pall mozzarella juustu


Keeda pasta al denteks ja kuumuta peekonit pannil madalal kuumusel, et rasv neist eralduks. Vala see ära. Aseta peekon ja pasta suurde kaussi. Lõika sibulad poolratasteks ja purusta küüslauk. 
Prae need
võis, keskmisel kuumusel, kuldpruuniks ja lisa peekoni ja pasta juurde. Lõika spargel ja suhkruherned 2cm pikkadeks juppideks, lisa suurde kaussi. Poolita tomatid ja vala ananassikonservist mahl ära, lisa ka need kaussi. Kuumuta kodujuustu, riivitud juustu ja koort potis, seni kuni juustud sulanud on. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Sega kõik ained tomati- ja juustukastmega. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Võta vorm ahjust välja ja rebi mozzarella roale tükkidena peale. Küpseta veel 10 minutit.


I use the Barilla Pesto alla Calabrese con peperoni sauce as the tomato sauce because it's nice and creamy. 

For a large casserole pan you'll need:
500 g of pasta
150-200 g bacon pieces
3 onions
2 gloves of garlic
200 g of mini asparagus
200 g of mange tout
250 g of mini tomatoes
small tin of canned pineapple pieces
190 g of tomato sauce

400 g of cottage cheese
75 g of grated cheese
200 ml of cream (à la 12%)
grated nutmeg
salt and pepper
one ball of mozzarella cheese


Boil the pasta until al dente, pour into a big bowl. Heat the bacon pieces on a skillet on medium heat so the fat melts off. Pour that away and add the bacon to the pasta. Cut the onions into crescents and press the garlic. Fry them on medium heat with some butter until golden-brown and add to the pasta and bacon. Cut the asparagus and mange tout into 2 cm long pieces, add to the same big bowl. Cut the tomatoes in half and pour the juice out of the pineapple tin, throw into the big bowl. Heat the cottage cheese, grated cheese and cream on medium-high heat until the cheeses have melted. Add some salt, pepper and nutmeg. Mix everything in the big bowl with tomato sauce and the cheese sauce. Pour into a large casserole pan and bake at 200 degrees for 10 minutes. Take the casserole out, shred the mozzarella and place on top of the pasta. Put back into the oven and bake for another 10 minutes.

No comments:

Post a Comment