Monday 2 May 2011

Kitsejuustu ja tüümianiga täidetud kana / Goat's cheese & thyme stuffed chicken



Seda rooga tegin samuti kuninglike pulmade vaatamiseks külla kaasa. Ma ei tea täpselt kui "inglise" see oli, kuid maitsev oli küll. Ja väga lihtne teha. Sobiks suurepäraselt argipäeva õhtusöögiks, kuna valmistamine ei võta kaua aega. Samas jätavad rullitud kanafileed mulje nagu nende kallal oleks kaua nikerdatud nii, et sobib ka pidulikumal puhul. Mulle meeldis, et juurviljad olid ka juures, nii ei pidanud kõrvale pakutava pärast muretsema.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This is another dish I took along to the royal wedding watching party. I found the recipe from bbcGoodfood.com but I am not sure how English it actually is. Nevertheless, it was a simple and delicious meal that was really easy to make, but could even be served at a fancier dinner party. The combination of chicken, cheese and bacon is excellent whilst the veggies add sweetness.



Retsept on siit, Goodfood'i leheküljelt, kuhu on kirjutatud, et kana, peekoni ja juustu kombinatsioon viib keele alla ja, et juurviljad lisavad mõnusat magusust.

Algretsept nõudis veini tomateid, millest mina pole midagi kuulnud. Google ei osanud ka midagi tarka öelda, seega kasutasin kirsstomateid, kuna need on mõnusalt magusad, ei nõua hakkimist ja ei jookse küpsedes veest tühjaks. Peekoni asemel kasutasin vähemrasvast versiooni, kuna juust on nii kui nii rammus. Retsept soovitab kasutada Prantsuse Chabichou du Poitou juustu, mida mina käisin eraldi juustuletis küsimas. Seega ma kahtlen, et seda Eestis saada on. Aga kui on, siis see on nii hea, et isegi neile, kes kitsejuustu pelgavad, see tavaliselt meeldib. Muidugi võib kasutada mõnda muud kõva, kvaliteetset kitsejuustu ja muid köögivilju.





Aeg: 40 minutit ja 35-45 minutit ahjus.

Vaja läheb (kahele):
2 puhastatud kanafileed
100 g kõva kitsejuustu
1 tl värskeid tüümiani lehti, plus 2-3 vart
pipart
4 õhukest viilu peekonit
2 suvikõrvitsat
250 g veini- või kirsstomateid
1-2 spl toiduõli
soola


Pane ahi 190 kraadi peale sooja. Lõika kanafilee küljelt, pikemast äärest peaaegu pooleks ja tee lahti nagu raamat. Suru käte või taignarulliga lamedamaks. Maitsesta mõlemalt poolt pipraga. Soovi korral lisa ka soola, kuigi juust on ka üpris soolane. Keera pool juustust koos tüümiani okstega kana sisse, keera peekoniga kinni.
Määri ahjuvorm vähese õliga, kata suvikõrvitsa ja tomatidega. Vala peale veel veidi toiduõli, soola, pipart ja tüümiani lehed. Aseta kana juurviljadele. Küpseta ahjus 35-45 minutit. Kasta aeg-ajalt küpsetusleemega ja kata poole küpsetamise pealt fooliumiga. Serveeri kartulite, riisi või leivaga.



The recipe is here. I used a less fatty version of bacon as the cheese is quite heavy anyways. And I have no idea what wine tomatoes are so I used cherry tomatoes, that I believe were a good choice as they don't need to be cut before and don't run empty while baking.

No comments:

Post a Comment