Sunday, 29 May 2011

Tartelettes aux Fraises



Tartelettes aux Fraises ehk maasikakoogikesed on üks Prantsuse klassika. Need muretaignakorvikesed on täidetud paksu crème Anglaise'iga ja kaetud maasikatega. Nii lihtne see ongi! Kuid maitse on suurepärane.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tartelettes aux Fraises are a true French classic. The pate sablée bases are filled with thick crème Anglaise and covered with strawberreis. And that's how easy it is! But the taste is delish.

Vaja läheb:
6 muretainakorvikest
1/2 liitrit piima
2 suurt või 3 väiksemat munakollast
4 spl suhkrut
8 sl jahu
1/2 tl vanillisuhkrut või -essenssi
ca 21 maasikat


Lase piim paksu põhjaga potis keema. Vahusta munakollased suhkrutega. Kalla peale sorts keeva piima, vispelda ja lisa segu potti ülejäänud keeva piima hulka, kogu aeg vispeldades. Keera kuumust vähemaks. Lisa vähehaaval jahu samal ajal hoogsalt vispeldades. Kuumuta pidevalt (vispliga) segades (ära lase keema), kuni kaste pakseneb. Tõsta pott pliidil ära. Tõsta kreem korvikestesse ja kaunista maasikatega. Lase koogikestel enne sööma hakkamist jahtuda. Parimad on nad külmkapikülmalt.




You'll need:
6 pate sablée tartlets
1/2 liters of milk
2 big or 3 smaller egg yolks
4 Tbsp of sugar
8 Tbsp of flour
1/2 tsp of vanilla sugar or essence
ca 21 strawberries


Bring the milk to boil in a saucepan. Whisk the egg yolks with the sugars. Pour some boiling milk on the eggs, whisk and then pour the mixture into the rest of the milk while whisking. Reduce the temperature and add the flour, vigorously whisking at the same time. Whisk and heat the sauce until it thickens but don't let it boil. Take the saucepan off the stove and place the cream into the tertlets. Decorate with strawberries and place in the fridge. Serve chilled.


No comments:

Post a Comment