Sunday 15 May 2011

Pasta nõgesepestoga / Stinging Nettle Pasta



Suvine ja lihtne pasta, mille teeb eriliseks kodune nõgesepesto. Kasutada võib ükskõik, mis pestot, kuigi vedelam, õlisem versioon sobib siia paremini.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The stinging nettle pesto makes this easy and summery pasta special. Although, any pesto will do, I'd use a thin, oilier version.


Retsepti leidin Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Suvetoidud", kus oli kasutatud tortelliine, ehk täidetud pastat, mis annavad pastale kindlasti tugevama maitse. Mina kasutasin tavalisi farfallesid.

Vaja läheb (neljale):
 300-350 g suvikõrvitsat
250 g tortelliine, ravioole või muud pastat
8 spl pestot
sool
(1 küüslauguküüs)
(oliiviõli)
riivitud juustu


Lõika suvikõrvits suupärasteks tükkideks. Keeda pasta vastavalt pakendil toodud õpetusele. Auruta kõrvits või lisa see viimaseks paariks keemisminutiks potti pasta juurde. Nõruta, lisa pesto ja sool ning soovi korral ka küüslauk ja veidi oliiviõli. Raputa peale riivitud juustu.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The recipe calls for tortellinis or raviolis, however, I used farfalles. I am sure that the former would give the pasta a much stronger taste.

You'll need (for four):
300-350 g of zucchini
250 g of tortellinis, raviolis or any preffered pasta
8 Tbsp of pesto
salt
(1 glove of garlic)
(olive oil)
grated cheese


Cut the zucchini into bite size pieces and boil the pasta according to the instructions on the packet. Either steam the zucchini or add it to the pasta a few minutes before it will be ready. Pour out the water, add the pesto to the pasta as well as the salt. If you wish, add a glove of garlic and some olive oil. Top with grated cheese.

No comments:

Post a Comment