Tuesday, 17 May 2011

Mandlicroissantid / Almond Croissants

Nagu Prantsusmaalgi müüakse croissante siin kõikides kohvikutes ja pagariärides ning neisse pannakse igasuguseid suussulavaid täidiseid. Hommikul tuuakse meile kooli veoautoga üüratu hunnik värskeid saiakesi, mille järgi siis kogu kool lõhnab. Ja juba paari tunni pärast on kogu see saiakeste mägi kui õhku haihtunud. Ausõna, kes saiakest tahab peab lõuna alguses kohvikusse jooksma! Üks croissant'idest, mis sisaldab šokolaadi ja mandleid on aga eriti hea ja seda ei müüda mitte kuskil mujal. Paar päeva tagasi arutasime sõbrannaga, et neid saiakesi hakkame me küll tagaigatsema. Seega otsustasin haarata ohjad ja proovida teha midagi veel paremat. Ja õnnestus!

----------------------------

Just like in France, they sell croissants in every shop, caffee and bakery here. And the different fillings they put into them are just delicious. A lorry full of fresh pastries brings lunch to our school every morning, making the whole building smell luscious. Only a few hours later the whole pile of pastries has varnished. You really have to rush to get any! My favourite, a croissant they sell, contains chocolate and almonds. Just a few days ago a friend and I were discussing how the fresh pastries really are something we are going to miss about this school. So I decided to take matters into my own hands and try to make something even better. And I believe I did quite well.

Aluseks võtsin Kokkama Ragnega mandlirullide retsepti.

Vaja läheb (12 sajakest):
üks rull ümmargust lehttainast (à la 230 g)
50 g võid
1/2 dl koort (à la 12%)
0.75 dl suhkrut
1 spl kaneeli
75 g mandlilaaste
1 spl piima


Sulata või ja rulli lahti tainas. Sega omavahel või, koor, suhkur ja kaneel. Määri või-kooresegu ühtlaselt tainale, riputa peale mandlilaastud. Lõika tainas (pitsanoaga) 12 sektoriks ja keera laiemast otsast rulli. Pintselda saiakesed piimaga ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes pool tundi 220 kraadi juures. Kõige maitsvamad on nad soojalt külma piimaga.




I used this recipe as a base but made several changes to it.

You'll need (for 12 croissants):
one roll of round puff pastry (à la 230 g)
50 g of butter
1/2 dl of cream (à la 12%)
0.75 dl of sugar
1 Tbsp of cinnamon
75 g of sliced almonds
1 Tbsp of milk






Melt the butter and roll out the pastry. Mix the butter, cream, sugar and cinnamon and spread the mixture on the dough. Sprinkle the sliced almonds on top and (with a pizza knife) cut the pastry into 12 sectors. Turn each sector into a roll and (using a cooking brush) brush with milk. Place the rolls on a baking tray lined with cooking paper. Bake at 220 degrees for about 30 minutes. Serve warm with cold milk.

No comments:

Post a Comment