Sunday 1 May 2011

Mango-toorjuustu määre / Mango Cream Cheese Spread


Kiire mango-toorjuustu määre on veidi magus, kuid samal ajal Indiapäraselt vürtsikas. Pähklid ja väikesed sibulatükid lisavad krõbedust. Kõik maitsed sobivad omavahel ideaalselt ja ükski neist ei domineeri. Maitses hää koduleiva peal ja läheb kindlasti kordamisele. Sobiks ka pidulikumal puhul eelroaks või kanaga võileiva vahele.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This quick mango cream cheese spread is slightly sweet, but at the same time it has a spicy Indian taste. The nuts and small onion pieces add crunch. All the tastes blend together excellently without any of them overpowering the others. It tasted delicious on home-made black bread. It would make a good amuse bouche at a more formal dinner with chicken in a lunch sandwich.


Olen tähele pannud, et Eestis on maitsestatud toorjuustude valik äärmiselt väike, kuid mida pole saanud, seda ei oska tahta ka. Siinkandis on näiteks Philadephial äärmiselt lai valik ja mõned nendest kombinatsioonidest on väga sõltuvust tekitavad, samal ajal on Eestis valida ainult tavalise ja ürtidega juustu vahel. Okei, võibolla ma liialdan ja võibolla on viimase poole aastaga valik paranenud.

Retsept on siit, Ameerika toidusaidilt, mis seletab ka veidrad kogused meie mõõtühikutes.

Vaja läheb:
230g toorjuustu
60 g mango chutney'd
pool hakitud sibulat
pool supilusikatäit karri pulbrit
1 dl erinevaid pähkleid
1 tl ingveripastat (või värsket riivitud ingverit)
1/8 tl kaneeli
1/8 tl kardemooni

Sega kõik ained omavahel mikseris. Serveeri kana, leiva, soolaste küpsistega või juurviljadega dipikastmena.



The recipe is from this American site, which explains the strange measurements in the metric system.

You'll need:
230 g of cream cheese
60 g of mango chutney
half a chopped onion
1/2 Tbsp of curry powder
1 dl of mixed nut
1 tsp of ginger paste (or fresh grated ginger)
1/8 tsp of cinnamon
1/8 tsp of cardamon


Mix all in a food processor to make a nice spread. Serve with crackers, fruit, toasted Indian bread (Naan), grilled chicken or fresh vegetables as a dipping sauce.

2 comments:

  1. Thanks for sharing my recipe with your followers. Just to make a note the ginger paste is not dried ginger. It`s closer to grated fresh ginger. Yes you can use it but taste as you add and adjust to your likings.
    Live, Love, & Laugh, Rita

    ReplyDelete
  2. Thanks you for the recipe and the annotation, I'll add it to the recipe :)

    ReplyDelete