-------------------------------
Kuna siidrist aurab nii kui nii alkohol ära, siis võib juba kohe kasutada alkohoolivaba või siis kihisevat õunamahla, mida siinkandis kutsutakse apfelschorle'ks.
Vaja läheb (ühele):
2/3 dl kaerahelbeid
2/3 dl õunasiidrit või kihisevat õunamahla
1 spl kuivatatud jõhvikaid
2 spl pähkleid, nt mandleid
umbes 100 g (maitsestamata) jogurtit
peotäis marju, nt põldmarju
pool õuna
Õhtul: Sega kaerahelbed, siider ja kuivatatud jõhvikad. Kui kasutad alkoholiga siidrit siis lase segul enne külmkappi panemist veidi seista, et alkohol ära auraks. Kata toidukilega ja aseta ööks külmkappi. Rösti pähklid pannil.
Serveerimiseks: Lisa kaerahelbesegule jogurt, marjad ja pähklid, riivi juurde õun.
Allikas: Dolcetto Confections.
The alcohol evaporates anyways so one might as well use alcohol free cider or apfelschorle, German apple juice drink mixed with fizzy water.
You'll need (for one):
2/3 dl oat flakes, eg Quaker Quick Oats
2/3 dl apple cider
1 tablespoon dried cranberries
2 tablespoons nuts, eg almonds
about 100 g of yogurt, eg greek-strained yoghurt or plain soy yoghurt
1/2 apple
handful of berries, eg blackberries
The night before: Stir together the oats, apple cider and dried cranberries. If you are using alcoholic cider then let the mixture stand before refrigerating so the alcohol can evaporate. Cover with film and refrigerate overnight. Toast the nuts.
For serving: Top the oat mixture with yogurt, grated apple, toasted nuts and berries.
From: Dolcetto Confections.
No comments:
Post a Comment