Monday 27 June 2011

Soe kikerherne salat / Warm Chickpea Salad


Seda salatit olen ma viimase kahe nädala jooksul küll lõputult teinud. Kuigi välimus ei ole just paljulubav ja ka koostisainete järgi võib tunduda, et tegu ei ole millegi erilisega, on see salat kindlasti proovimist väärt, sest, tõesti, maitsed sobivad üllatavalt hästi kokku. Kui võimalus on siis soovitan kindlasti kõik köögiviljad grillida, sest nii on nende maitse tuntavalt parem kui ahjus röstitult.

Originaalretsept on GoodFood'i lehelt, mina aga leitsin selle blogist Mitmekesi köögist korraga. Viimases oli tehtud retseptile paar muudatust, mõned tegin minagi ja nii need retseptid muutuvadki. Näiteks suurendasin sibula kogust, kuna see maitseb grillitult imehästi. Olen punase sibula asemel kasutanud ka tavalist sibulat. Mina olen salatisse lisanud veel nisukruupe. Keetmata kujul kaalusid need 125 grammi.

Vaja läheb (neljale):
1 suvikõrvits
200 g kirsstomateid
oliiviõli
4-5 punast sibulat
1 purk ehk 400 g kikerherneid
50 g fetat
veerandi sidruni mahl
peterselli, murulauku, tüümiani või muid ürte
soovi korral 1/2 spl sinepit


Lõika suvikõrvits poole sentimeetri jämedusteks ratasteks. Koori sibulad ja lõika neljaks. Määri suvikõrvits ja sibul vähese õliga ja grilli koos tomatitega seni kuni köögiviljad pehmed. Seda saab teha ka ahjus, sel juhul aseta suvikõrvitsarattad, sibula-veerandid ja tomatid õlitatud ahjuplaadil 200 kraadi juurde ahju ja rösti 30-40 minutit. Veidi enne köögiviljade valmimist soenda kikerherneid, kas kausis grilli ääres või ahjus, muidu jahutavad nad salati maha. Sega köögiviljad, kikerherned, kuubikuteks lõigatud feta, sidruni mahl, ürdid ja sinep. Sobib nii omaette söögiks kui ka grillliha kõrvale.




I have made this salad on numerous occasions the past two weeks. Even though the appearance doesn't do it much justice and by the simple ingredients one wouldn't think much of the salad, the ingredients work surprisingly well together. I do recommend grilling the vegetables, as it brings out the tastes much better than roasting them in the oven.

The original recipe is from the GoodFood site, although I found it on this Estonian food blog. The latter had made some changes to the original and so did I. For example, I increased the amount of onion as it tastes superb when grilled.

You'll need (for four):
1 courgette
200 g mini tomatoes
oilive oil
4-5 red onions (I have also used regular ones, works fine)
1 can ergo 400 g of chickpeas
50 g feta
juice of 1/4 lemon
persil, chives, thyme or other herbs
(1/2 tbsp mustard)



Cut the courgette into 1/2 cm thick wedges. Peel the red onions and cut into quarters. Grease them with some oil and grill with the tomatoes until soft and slightly brown. You may also do this in the oven by placing the vegetables in shallow roasting tin, adding some oil, tossing them well and roasting at 200 degrees for 30-40 minutes. Warm the chickpeas at the side of the grill in a bowl or in the oven, to avoid them cooling down the salad. Cut the feta into cubes and mix with the grilled vegetables, chickpeas, lemon juice, herbs and mustard. I found the salad quite sating by itself but it's also great with grilled meat.


No comments:

Post a Comment