Friday 25 March 2011

Avokaado-Krevetisalat / Avocado-Shrimp Salad



Seda maitsvat krevetisalatit on väga mõnus hommikul leiva peale määrida ja kaasavõtmiseks võileva vahele panna. Tegelikult olen ma internetis päris palju sarnaseid retsepte kohanud, kuid mitte kordagi pole olnud neis mangot, mis minu arust sobib siia ideaalselt, kuna lisab suvist värskust. Kellele magus soolase toidu sees ei meeldi võib selle muidugi välja jätta.

Vaja läheb:
1 avokaado
1 sidruni mahl
pool mangot
200 g kohupiima/toorjuustu/mascarponet/ricottat/hapukoort
150 g krevette
tilli
näpuotsatäis soola
musta pipart

Võta avokaadol kivi välja ja eemalda koored. Pigista peale sidruni mahl ja purusta kahvli avokaado või pudrunuiaga. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud mango, kohupiim (või toorjuust, hapukoor, mascarpone või ricotta), krevetid, hakitud till, sool ja pipar. Sega korralikult läbi. Parim mustal leival.






This salad is perfect on dark bread for breakfast or in a quick takeaway sandwich. I have actually noticed quite a few similar recipes on the internet but they never have mango in it, which gives a nice summery taste to the salad. I really enjoy sweet stuff in my otherwise salty foods but those who don't can leave the mango out.

You'll need:
1 avocado
juice of one lemon
half a mango
200 g of quark/cream cheese/mascarpone/ricotta/sour cream
150 g of small shrimps
a handful of dill
a pinch of salt and black pepper

Remove the stone and avocado peels. Sprinkle the lemon juice on the avocado and mash it with a fork or a potato masher. Add the sliced mango, quark (or cream cheese/mascarpone/ricotta/ sour cream), shrimps, chopped dill, salt and pepper. Mix thoroughly and serve on bread.

No comments:

Post a Comment