Friday 25 March 2011

Küüslaugu-juustumääre / Garlic-Cheese Spread


Mõnusalt küüslaugune juustumääre, mille järgi tekib vajadus just talveperioodidel. Rosin lisab magusust ja neutraliseerib küüslaugu vänget maitset, kuid kellele magus soolases toidus ei meeldi võib selle välja jätta või asendada näiteks pähklitega. Sobib ideaalselt enda tehtud leivaga.
Kogused on umbkaudsed.

Vaja läheb:
100 g riivitud juustu (gouda, cheddar ja edamer on "õrnema" maitsega ja sobivad hästi)
50 g majoneesi (kasutasin lahjat)
väike peotäis rosinaid
2-3 küünt küüslauku

Purusta küüslauk, sega kõigi ülejäänud ainetega. Määri leivale ja naudi.

------------------------------------------------------------------

I usually grave for this tasty spread during winter, as garlic is known (to all Estonians) to boost one's immune system. The raisins add a sweet flavour to the salty tastes, but those who don't enjoy sweet in otherwise salty foods can leave them out or replace them with toasted walnuts.

You'll need:
100 g grated cheese (edam, cheddar and gouda have suitable mild flavours)
50 g mayonnaise (I used light)
a small handful of raisins
2-3 gloves of garlic

Press the garlic through a garlic masher and mix with the rest of the ingredients. Spread on dark bread and enjoy.

No comments:

Post a Comment