Friday 25 March 2011

Kruubi-läätsesalat / Wheat Berry-Lentil Salad


Üldjuhul mulle ei meeldi, kui selliseid roogi salatiteks kutsutakse, kuid ega ta päris roog ka ole ja sobivamat nime ei tule pähe. See selleks, sisu on ikkagi olulisem ja palju huvitavam. Mitte ainult ei ole see roog läbi ja lõhki tervislik, vaid ka sõltuvust tekitav. Ja imelihtne teha, kuigi nõuab pikka keetmist. Sobib nii paljalt söömiseks kui prae kõrvale.

Kui läätsi ja kruupe öö otsa leotada, siis peab neid pärast keetma umbkaudu kümme minutit. Muidu kulub kruupide keetmiseks tund ja läätsede keetmiseks 20 minutit. 

Koguseid mina eriti ei jälgi nii, et võite vabalt neid muuta. Üritasin nad siiski umbkaudselt kirja panna.

Vaja läheb:
1-2 sibulat
tassitäis kruupe (mina kasutan viie erineva segu)
tassitäis läätsi (kasutan rohelisi)
75 g fetat
supilusikatäis võid

Pane kruubid tunniks ajaks keema. Kui vesi ära keeb lisa juurde. Lisa läätsed, kui kruubid on juba 35 minutit keenud. Kui kasutad näiteks orantše läätsi, siis lisa need hiljem ja keeda vastavalt juhistele. Prae sibularõngad keskmisel kuumusel võis, kuni nad kuldpruuniks muutuvad. Purusta sõrmede vahel feta ja sega see kõigi ainetega.

Retsept on siit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I am absolutely aware that this food is not a salad but I just can't think of anything better to call it. Nevertheless, this dish is absolutely delicious and entirely healthy. And super easy to make, even thought the wheat berries take quite a bit of time to boil. I think this is tasty enough on its own but it's also great with meat and chicken.

If you soak the wheat berries and lentils overnight then they only need about 10 minutes to boil after. If you don't then the wheat berries take an hour and the lentils about 25 minutes to boil. I never bother noting down the amounts so this is just a rough estimate, feel free to add or take away.

You'll need:
1-2 onions
about 250 ml of wheat berries (I use a mix of 5 grains)
about 125 ml of lentils (I use green)
75 g of feta
a spoonful of butter

Boil the wheat berries for an hour. Add more water if it evaporates. When there is just about 25 minutes left add the lentils. If you are using orange or some other ones then look at the time they need to be boiled, as orange lentils cook faster. Slice the onions and fry in butter on medium heat until golden-brown. Break the feta into small pieces and mix everything together.

The recipe is from here.

No comments:

Post a Comment