Friday 25 March 2011

Külmnoka banaaniküpsised / Banana biscuits


Pille ja Erik Endeni "Laste kokaraamatusse", kust see retsept pärit on, on kirjutatud järgmist: "need maiused on nii tervislikud, et isegi hambaarstidel pole midagi öelda. Lisaks toiteainerikkad ja maitsvad." Ega mul midagi eriti lisada polegi, kui vaid seda, et ma olen seda retsepti veidi tervislikumaks ja maitsvamaks kohendanud. Ja banaan annab neile tõeliselt pehme ja hea maitse.

Lisan, et mul pole mitte mingisugust pistmist mitte ühegi Külmnokaga.

Vaja läheb:
100 g kuivatatud aprikoose
4 dl kaerahelbeid
75 g võid
3 küpset banaani
(2-3 tl kaneeli)

Lõika aprikoosid pisikesteks tükkideks ning püreesta banaanid kahvli või purdunuiaga. Sega need kõigi ülejäänud ainetega. Tõsta väikesed kuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.


This is my modified version of a tasty recipe from a kids cookbook that calls these biscuits so healthy that even dentists don't have anything to say against them. This is probably because there is no sugar in them, but the moist banana, which I love, does the job. And as it's from a children's cookbook the recipe is foolproof. 

You'll need:
100 g apricots
4 dl of oat flakes
75 g of butter
3 ripe bananas
(2-3 teaspoons of cinnamon)

Cut the apricots into small pieces and mash the bananas with a fork or a potato masher. Mix all the ingredients and place the dough on a cooking pan covered with a cooking sheet in small piles. Bake for 15 minutes in 175 degrees.

From Laste kokaraamat by Pille and Erik Enden.

No comments:

Post a Comment