
Internetis on üleval lõputult juuretisega leivataina retsepte, seega ei hakka ma seda siia üles kirjutama. Vilunud leivategial on see nii kui nii käe sisse harjunud.
Vaja läheb:
ilma lisanditeta juuretisega leivatinast, umbes 1-1,3 kilo
30 g suhkrustatud ingveritükke
1,5 spl apelsiinisukaadi
4 kuivatatud viigimarja
umbes 1 dl amarettot (nt Disaronno)
1 spl koriandrit
1 spl
1/2 dl maltoosa ehk linnasesiirupit (võib asendada ka DanSukkeri leivasiirupiga või 2-3 spl suhkruga või 1-1,5 spl meega)
1 tl soola
paar peotäit mandleid või sarapuupähkleid, soovi korral hakituna

Lisa leivatainale koriander, piparkoogimaitseaine, maltoos, sool, pähklid ja puuviljatükid koos amarettoga. Jaga leivatainas võiga määritud või muffinipaberitega täidetud muffinivormidesse ja lase neil umbes 2 tundi soojas kohas, rätiku all seista. Küpseta 220 kraadi juures 30 minutit, siis aseta leibadele peale foolium või küpsetuspaber. Küpseta veel 20 minutit. Kata märja rätikuga ja jäta leivad lahtise uksega ahju jahtuma. Eemalda rätik umbes 20 minuti pärast ja aseta leivad kuiva rätiku alla. Serveeri jahtunult või ülessoojendatuna, siis tulevad maitseained rohkem esile. Juba kuivemat, veidi seisnud leiba võib ülessoojendada mikrolaineahjus, siis läheb koor pehmemaks, eriti kui seda enne veidi veega kasta. Mulle meeldib jõululeiba süüa kitsejuustumäärdega.
No comments:
Post a Comment