Tuesday, 5 July 2011

Kiire keefiri asendaja / Quick Buttermilk Substitute


Viimati kui ma seemne-puuviljaleiba tegin oli keefir just otsa saanud. Kõik ülejäänud ained olid aga olemas ja poodi eraldi keefiri järgi ei viitsinud minna. Nii otsisingi internetist välja kiire keefiri/petti-asendus retsepti. Leib tuli välja täpselt nagu oleks kasutanud keefirit, seega otsustasin seda toredat nippi jagada. Äkki tuleb kellelegi kasuks.

Kuigi see asendaja sobib ideaalselt küpsetamiseks, ei ole sellel keefirile omast paksu konsistentsi. Seega ei ole asendus-keefir paljalt juues ikka päris see.

Ega siin midagi keerulist pole. Vaja läheb:
pool liitrit piima
2 sl sidrunimahla või äädikat

Vala äädikas või sidrunimahl mõõtenõusse. Lisa piim ja sega läbi. Enne küpsetama asumist lase viis-kümme minutit seista. Kasuta nagu retseptis nõutud. Kuna piim on vedelam kui keefir siis lisa vajadusel veidi rohkem jahu, kui retseptis nõutud.

Allikas: About.com


I hardly have buttermilk at home and the previous time I wanted to make the seed and dried fruit bread I had all the ingredients except buttermilk. I wouldn't be bothered to go to the store just for one thing so I looked up a quick substitution. The bread turned out just like when using buttermilk so I decided to share this "recipe" in case someone ever needs a quick substitute.

Even though an excellent replacement for baking, this buttermilk is not exactly the same for drinking as it's more liquidly.

Nothing difficult, you only need:
half a liter of milk
two tablespoonfuls of lemon juice or vinegar

Pour the lemon juice or vinegar into a measuring cup and add the milk. Stir. Before baking let stand for five to ten minutes. Use just like buttermilk even though as it's more liquidly you might want to use a few spoonfuls more flour.

Source: About.com

No comments:

Post a Comment