Tuesday, 19 July 2011

Pestoga sarvesaiad / Pesto Croissants



Kergetele ja tervislikele saiadele lisab vunki nõgesepesto, mille võib ka asendada mõne muu meelepärasega. Sobivad ideaalselt nii supi kui ka salati kõrvale või tomati ja mozzarellaga hommikusöögiks.

Vaja läheb:
100 g nisujahu
140 g täistera rukkijahu
100 g riivitud juustu (kasutasin lahjat)
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
50 g pehmet võid
200 g hapukoort


Täidis:
100 g riivjuustu
paar kuhjaga supilusikatäit pestot


Peale:
pestot
köömneid


Sega jahud, riivjuust, küpsetuspulber ning meresool. Näpi juurde pehme või, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli tainas kergelt jahusel pinnal õhukeseks rattaks, määri peale nii palju pestot, et tainas oleks ühtlaselt heleroheline. Lõika ketas kaheteistkümneks sektoriks ja riputa peale riivjuust nii, et seda oleks rohkem sektorite laiemas osas. Suru juust õrnalt taina sisse. Keera sektorid rulli, alustades laiemast otsast. Tõsta saiad küpsetuspaberiga keatud ahjuplaadile ning määri üle pestoga. Riputa peale ka köömneid. Küpseta 225 kraadi juures umbes 20 minutit.

Aet märgib oma blogis, et Tupperware rullimisaluse keskel olev ring on just nii suur kui see tainas tuleks rullida.

Allikas: Aet köögis, mugandatud.

Kõik peale viimase pildi tegi Kleer.




Stinging nettle pesto gives these healthy croissants a twist but any pesto will do. They are great with light salads and soups or with tomato and mozzarella for breakfast. The whole grain rye flour can be substituted for all-purpose or whole wheat flour.

You'll need:
100 g all-purpose flour
140 g whole grain rye flour
100 g grated cheese (I used light)
2 tsp baking powder
0,5 tsp (sea) salt
50 g butter, at room temp
200 g sour cream or 10-20% crème fraiche


Filling:
100 g grated cheese
a few tablespoonfuls of pesto


Topping:
pesto
cumin seeds


Sift together the flours, grated cheese, baking powder and salt. With your fingers rub in the soft butter and stir in the sour cream or crème fraiche until combined. Roll the dough out into a thin circle, brush with some pesto to get an even light-green pastry. Cut the pastry into 12 sectors and cover with the cheese. Make sure to place more grated cheese on the wider edges of the sectors than the rest. Gently press some of the cheese into the pastry and, starting from the wider edges, roll the sectors into rolls. Place the croissants on a prepared baking sheet and brush with pesto, top with some cumin seeds. Bake at 225 for about 20 minutes.

Modified from Aet köögis.


All but the last picture were taken by Kleer.



No comments:

Post a Comment