Friday, 25 March 2011

Juustupulgad / Cheese sticks

Selliseid juustupulki tegin ma oma emale ametnikuks saamise puhul töölkaaslastele pakkumiseks. Algul mõtlesin teha muffineid, kuid kui ta ütles, et neid on kokku 25 siis pidin midagi kiiremat ja lihtsamat välja mõtlema. Sarnaseid pulgakesi pakkus mu isa eelmisel suvel oma esimeselt kultuuriüritusel mõisas. Tema, aga tellis need ühelt tuttavalt. Järgmine kord saan need ise teha. Kui aus olla siis muutsin retsepti natuke veel peale seda kui ema neid tööle viis, niiet nüüd on nad veel paremad - mõnusalt krõbedad, juustused ja pestosed. Ja väga lihtsad teha. Minu meelest sobivad ideaalselt telekat vaadates näksimiseks või suurele hulgale külalistele eelroaks.




Vaja läheb:
lehttainast (mina kasutasin umbes 15x15 ruudukujulisi lehti, mis ma poest ostsin)
punast või rohelist pestot
juustu (kasutasin parmesani ja cheddar'it )

Pane ahi 190 kraadi juurde sooja ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli lehttainas lahti, kui ta väga pikk/lai on siis lõika lühemaks, muidu lähevad pulgad keerates katki. Pintselda kogu leht pestoga üle. Väga paksult pole vaja, aga leht võiks ikka üleni roheline/punane olla. Riputa peale juust, jällegi mitte väga paksult, kuna muidu kukub see keerates pealt ära. Suru sõrmedega juust õrnalt taina sisse, võid seda ka teha õrnalt jahuse tainarulliga. Lõika leht pitsanoaga sentimeetri paksusteks ribadeks. Hoia mõlemast otsast kinni ja keera read rulli. Aseta ahjuplaadile kahe-kolmesentimeetriste vahedega. Küpseta ahjus 10-12 minutit.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


I made these cheese sticks for my mother to offer to her colleges at a party in her honour, as she got a permanent contract. There were quite a lot of them - 25, so I needed something quick but tasty. And these were perfect. They are crispy, salty and cheesey and there is a hint of pesto to them. Yum, the second time I made them we almost fought over the last one.


You'll need:
puff pastry sheets (mine were 15x15 cm)
red or green pesto
cheese (I used parmesan and cheddar)

Turn the oven to 190 degrees and cover an oven-pan with cooking paper. Roll out the puff pastry. If it's very long then cut it shorter, as the sticks may break when spinning. Using a cooking brush cover the sheet with pesto. It should be green all over but not thickly. Then sprinkle the cheese over it, again all over but not too thick as, it will just fall off when spinning. Now softly press the cheese into the pastry, you may also use a rolling pin for this. With a pizza knife cut the pastry into 1 cm wide strips. Holding onto both sides spin each stick and place on the oven-pan 2-3 cm apart from each other. When the pan is full place to the oven for 10-12.


No comments:

Post a Comment