Friday, 8 April 2011

Suitsulõhepasta / Smoked Salmon Pasta


Mereannid ja pasta moodustavad harjumatu, kuid väga maitsva kombinatsiooni. Huvitava nüansi lisavad ka krõmpsuvad seemned.
---------------------------------------------

I think seafood in pasta is something you either love or hate, as it gives an unusual taste that can seem strange with pasta. Nevertheless, I have two seafood pasta recipes that I can't get enough of. This is one of them. I love every aspect of it, including the crunchy nuts. 

Vaja läheb (kahele-kolmele):
200 g pastat
0.5 dl seedermänni- või piiniaseemneid
2 tl võid
üks suurem hakitud sibul
2 küüslauguküünt
0.8 dl kuiva valget veini (võib asendada pasta keeduvee ja tl veiniäädikaga)
0.5-1 dl koort (umbes 15%)
2 spl sidrunimahla
2 tl sidrunikoort
peotäis tilli
100-150 g suitsulõhet
300-400 g brokkolit või suhkruherneid või suvikõrvitsat
soola, pipart


Keeda makaroonid soolases vees al dente'ks. Grilli pannil hakitud pähklid. Prae purustatud küüslauku ja hakitud sibulaid 2 minutit võis. Lisa vein, sidrunimahl ja -koor. Lase poolel vedelikul ära keeda, lisa koor. Auruta või keeda hakitud juurviljad. Sega pasta, kaste, juurviljad, sool, pipar, pähklid, hakitud till ja tükeldatud lõhe omavahel. Vajadusel lisa veel sidruni mahla. Serveeri kohe.


Originaalretsept: Simplyrecipes.



You'll need (for two to three):
200 g of pasta
0.5 dl of pine nuts
2 tsp of butter
1 onion, chopped
2 cloves of garlic
0.8 dl of dry white wine (can be substituted with pasta cooking water with a tsp of wine vinegar)
0.5-1 dl of about 15% cream
2 tbsp of lemon juice
2 tsp of lemon zest
300-400 g of broccoli or zucchini or mange tout
a handful of dill
100-150 g of smoked salmon
salt, pepper


Boil the pasta in salty water until al dente. Grill the chopped nuts on a pan until golden brown. Fry the onions and smashed garlic in the butter at medium heat for 2 minutes. Add the wine, and lemon juice and zest. Let half of this boil away and add the cream. Boil or steam the vegetables. Mix the pasta with the sauce, vegetables, nuts, dill, salmon pieces and some salt and pepper. If needed add more lemon juice.


Original recipe: Simplyrecipes.

3 comments:

  1. PLUN TULE MULLE KÜLLA JA JÄÄÄ KOHE MITMEKS-MITMEKS NÄDALAKS!!! NEED ASJAD NÄEVAD NII AHVATLEVAD VÄLJA!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Nii tore, kui sulle meeldib. Ma hea meelega teen suga suvel süüa. Näiteks sünnipäeva tordi tagant järgi :D

    ReplyDelete
  3. OOOJAAAAA. Mulle meeldib :D

    ReplyDelete